De gerechtsdeurwaarder: niet alleen een boeman !

 • De gerechtsdeurwaarder: niet alleen een boeman !

  De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders lanceerde al enkele jaren geleden een initiatief onder de naam “pop up gerechtsdeurwaarder”. Omdat gerechtsdeurwaarders dagelijks in contact komen met (kans)armoede, zijn zij bij uitstek een goede sociale barometer. Die sociale rol van de gerechtsdeurwaarder is één van de kernwaarden bij Aecetia. Het is daarom dat zij volledig belangeloos, maar ook volledig in overeenstemming met hun huisfilosofie één keer per maand zullen aanwezig zijn in “De Moazoart”, een organisatie voor maatschappelijk werk in Lokeren.

  De Moazoart (spreek uit als : [mɔvʃɔvrt] wat een meikever betekent in het Lokerse dialect) is een ontmoetingshuis en door de Vlaamse overheid erkende vereniging waar armen het woord nemen met een warm onthaalpunt en een divers ondersteunings- en activeitenaanbod prioritair gericht naar kwetsbare mensen in Lokeren. Vijf functies staan er centraal: ontmoeting, vrije tijd, vorming, hulpverlening en belangenbehartiging. Je vindt meer informatie over deze vereniging op hun website: www.demoazoart.be .

  Op 12 maart 2021 werd aan de bezoekers van “De Moazoart” de eerste keer de gelegenheid geboden om hun vragen te stellen aan de gerechtsdeurwaarders. In de vertrouwde omgeving van de lokalen aan de Kazernestraat te Lokeren kwamen tussen 09u30 en 12u al een viertal personen advies vragen over problemen waarmee ze geconfronteerd werden en die betrekking hadden op wat gerechtsdeurwaarders zoal doen.

  Op een laagdrempelige manier en volledig gratis kunnen deze mensen vaak geholpen worden om op die manier een uitweg te vinden, hun probleem helder te stellen of bevestiging te krijgen van hun vermoedens.

   

  Aecetia is bijzonder blij dat zij mogen meewerken aan dit initiatief. Het feit dat ook onze stagiaire en kandidaat gerechtsdeurwaarders aan dit initiatief willen deelnemen, getuigt ervan dat hulpverlening geen ijdel begrip is binnen ons kantoor.

   

   

   

  Comments are closed.