Geschiedenis

Geschiedenis

Aecetia is ontstaan uit een bundeling van krachten tussen de kantoren van gerechtsdeurwaarders Pierre De Mey en Bob Riské in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen (Dendermonde) en van gerechtsdeurwaarders Peter Coene en Caroline De Mey in het gerechtelijk arrondissement Brussel.


DendermondeIn 1959 werd het kantoor te Dendermonde opgericht door gerechtsdeurwaarder Michel Van Liedekerke ().


In 1973  besloten Pierre De Mey en Michel Van Liedekerke samen te werken.  Het kantoor breidde later uit door de integratie van hat kantoor van Bob Riské, gerechtsdeurwaarder te Lokeren. Dankzij de jarenlange ervaring en een team van zeer gedreven en gekwalificeerde medewerkers heeft het kantoor een uitstekende reputatie opgebouwd.


Gerechtsdeurwaarder Peter Coene richtte in 2013 zijn eigen kantoor op te Brussel. Als gerechtsdeurwaarder in een klein kantoor slaagde hij erin snel en adequaat op te treden tot tevredenheid van de klanten. Het kantoor groeide gestaag en in 2018 breidde het kantoor uit door de toetreding van gerechtsdeurwaarder Caroline De Mey.

Gezien Peter Coene het enorme belang van de bemiddelende rol van de gerechtsdeurwaarder zag, volgde hij in 2017 de nodige opleidingen. In 2018 werd hij erkend als bemiddelaar.


Onder impuls van Caroline De Mey besloten de twee kantoren om vanaf 2019 de krachten te bundelen. Voor alle zaken in Oost-Vlaanderen en Brussel kan u voortaan rechtstreeks beroep doen op onze diensten onder één naam: Aecetia.  


Eind 2022 vervoegde gerechtsdeurwaarder Bart De Smet het kantoor in Brussel. Philippe Grumbers sloot zich beging 2023 eveneens aan bij Aecetia Brussel. Met éénzelfde visie op de uitoefening van het beroep zetten zij voortaan ook hun schouders onder 'Aecetia  - gerechtsdeurwaarders en erkend bemiddelaars' om samen nog beter voor de dag te komen.


2024 is de start van een nieuw hoofdstuk voor Aecetia OVL. Gerechtsdeurwaarders Maarten Block en Hendirk Van Damme versterken met hun vernieuwing en expertise het team in Dendermonde.


Voor wat betreft de rest van België en daarbuiten doet Aecetia beroep op haar uitgebreid netwerk van gerechtsdeurwaarders die dezelfde waarden delen en een zelfde werkwijze hanteren.