Einde van het tijdelijk verbod op uithuiszettingen in Brussel

  • Einde van het tijdelijk verbod op uithuiszettingen in Brussel

    Weigert je huurder het gehuurde goed te verlaten ondanks een veroordeling door de vrederechter? Weet dat het tijdelijk verbod op uithuiszettingen op het Brusselse grondgebied eindigt op 31 augustus 2020. Indien nodig zal een gerechtsdeurwaarder opnieuw kunnen tussenkomen om uw onroerende goed vrij te maken.

    Het vonnis waarbij uw huurder wordt veroordeeld om zijn achterstallige huur te betalen en dat de uithuiszetting toelaat, moet eerst en vooral betekend worden aan uw huurder door een gerechtsdeurwaarder. Indien uw huurder geen gevolg geeft aan het vonnis na het verstrijken van de wachttermijn die het vonnis voorziet, kan de uithuiszetting georganiseerd worden. De gerechtsdeurwaarder zal daarbij nauw samenwerken met de bevoegde gemeentediensten en de politie. Er wordt beroep gedaan op professionele verhuizers en een slotenmaker. De gerechtsdeurwaarder meldt elke geplande uithuiszetting aan het OCMW, zodat de sociale diensten tijdig gepaste hulp kunnen bieden aan de ongelukkige huurder.

    Het organiseren van een uithuiszetting is complex, zowel op menselijk als op organisatorisch vlak. Aarzel dus zeker niet om u te laten bijstaan door een gekwalificeerd persoon: een gerechtsdeurwaarder. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wij geven u graag advies over de te volgen procedure.

    Comments are closed.